Riječ je o potezu koji ne ide na ruku Huaweiju, već američkim kompanijama koje su bile isključene oko donošenja standarda vezanih uz nove tehnologije.

Iz SAD-a ovaj tjedan najavljene su određene promjene te je ministarstvo trgovine jučer potvrdilo medijske natpise prema kojima će omogućiti suradnju s kineskom kompanijom vezanu uz postavljanje standarda pri razvoju 5G tehnologije. Naime, zbog zabrane suradnje s Huaweijem, američke kompanije isključene su iz razgovora oko postavljanja određenih tehničkih normi, zbog čega su njihovi konkurenti bili u prednosti, što se s novom odlukom želi promijeniti. Na stranici Android Authority kažu kako je riječ o potezu s kojim se ne želi pomoći Huaweiju, već je napravljen kako Amerikanci ne bi zaostajali za ostatkom svijeta i kompanijama poput Huaweija pri razvoju 5G mreža.

Dakle, američke kompanije moći će s Huaweijem dijeliti informacije kako bi razvili zajednički standard bez potrebe za ishođenjem posebnih dozvola, a što se tiče nekog popuštanja ostalih mjera prema Huaweiju, čini se da od toga neće biti ništa, barem ne u bliskoj budućnosti.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay