Nekada nismo svjesni kakvih sve sjajnih, uspješnih poslovnih priča imamo u svojoj maloj zemlji. Zamislite da nemate ni trideset, a netko vam u ruke da Ligu prvaka. Američki gigant koji proizvodi video igre povjerio je hrvatskoj tvrtki dvije svoje najjače lige u e-sportu.

Sve je krenulo od Nikole i Ivana prije devet godina. Kako to već ide, krenulo se iz stana jer tada je i ured bio trošak.

Pogotovo u početku kad ste samo vas dvoje. I ono praktički radiš samo da preživiš. Prvih nekih devet mjeseci smo radili kod njega u stanu ili iz kafića, objasnio je suosnivač tvrtke Ivan Božić.

Danas pak imaju veliki ured i tim od gotovo 50 ljudi. Bave se razvojem i dizajnom web i mobilnih aplikacija za klijente. Bazen klijenata čine velika imena. Malo po malo, putem preporuka došli su i do Sveučilišta Harvard. A surađuju i s Activision Blizardom, najvećim proizvođačem video igara na svijetu kojeg je nedavno kupio Microsoft za čak 69 milijardi dolara. Surađuju na području e-sporta, turnira u video igrama.

dvije najjače lige – američki gigant je dao upravo njima u ruke.

I zapravo mi smo napravili dizajn i implementaciju cijelog dijela za te turnire. Znači, kada se netko od gledatelja spoji na njihovu stranicu, mi smo ti koji su to napravili, objasnio je Jakić.

Pregledi su, naravno, milijunski. To je otprilike kao da vam netko Ligu prvaka potpuno povjeri. Samo je ovdje riječ o e-sportu. Kolege novinari koje prate branšu kažu da je ovo uspjeh o kojem se može sanjati.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay