Doris Banić iz Skradina jedna je od pionirki apiturizma, novog zdravstvenog trenda koji se temelji na udisanju zraka iz košnice

Treba se samo smiriti i udisati izvor čistog zdravlja. To je najkraći opis api inhalacije, najnovijeg trenda u zdravstvenom turizmu u Hrvatskoj, udisanje zraka koji dolazi izravno iz košnice pčela koje se hrane isključivo ljekovitim biljem.

Na imanju obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Banić dočekuje nas Doris Banić, u Skradinu, a i šire poznatija kao Doda Pčelica. Jedan je od pionira apiturizma u Hrvatskoj.

Maska

– Imajte samo na umu da ne smijete na sebe nanositi nikakve parfeme, zbog pčela – poslala nam je SMS poruku u 7:04, malo manje od sat vremena prije no što ćemo se susresti.

– Samo sjednite i opustite se. Nemojte disati kroz usta, isključivo kroz nos. Dobro udahnite, zatim izdahnite – daje nam upute dok namješta masku na lice autoru ovih redaka. Za samo nekoliko sekundi tijelom počinje strujati fantastičan osjećaj. Miris najfinijeg meda koji marljive pčelice sakupljaju u netaknutoj prirodi ovog kraja počinje ispunjavati nosnice, a osjeća se i sve veća smirenost. Dah je sve lakši, miris ispunjava pluća, a na nepcu se osjeća sladak okus najraznovrsnijeg cvjetnog peluda.

Ovdje dolaze astmatičari, pušači, svi oni koji imaju bilo kakvih problema s respiratornim sustavom, ali i svi oni koji bi željeli pluća pročistiti čistim pčelinjim proizvodima. Slobodno provjerite na internetu, učinak je izuzetan i mnogima se problemi povlače već nakon osam do deset terapija

Cijeli članak možete pročitati na:jutarnji.hr

Foto: Pixabay