Ono što je dosad poznato o prvom gadgetu koji očekujemo početkom sljedeće godine jest da će to biti hardverski snažan uređaj (s M2 čipom), koji će imati desetak kamera smještenih unutar i izvan uređaja, ekrane visoke rezolucije i, naravno, visoku cijenu. Na tržištu bi se pojavio kao Reality One ili Reality Pro, a ako su glasine o cijeni istinite, onda je jasno kako će biti namijenjen samo za one dubljeg džepa jer bi trebao stajati između dvije i čak tri tisuće dolara.

No da bi takve naočale mogle biti zanimljive korisnicima, potrebno im je ponuditi i kvalitetan i atraktivan sadržaj u kojem će moći uživati noseći taj svoj skupi gadget. Upravo zato u Appleu razmišljaju o razvoju svog virtualnog svijeta.

Informacije o Appleovim planovima otkrivene su zahvaljujući objavama za posao koje uključuju softverske inženjere s iskustvom u vizualnim efektima i igrama i koje mogu stvarati digitalni sadržaj za proširenu i virtualnu stvarnost. Također, kako su objavili na Bloombergu, te objave ukazuju na to da kompanija želi napraviti i poseban videoservis s 3D sadržajem namijenjenim za reprodukciju u virtualnom svijetu.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr