Argentinci su kupili dva do tri puta više stablecoina nego što to čine običnog vikenda, rekle su CoinDesku kripto kompanije u zemlji.

Tri glavne kripto mjenjačnice rekle su da se potrošači žele zaštititi od potencijalne devalvacije argentinskog pezosa (ARS), čija je vrijednost naglo pala tijekom prošle godine kako inflacija naglo raste.

Nakon Guzmanove ostavke, pezos je deprecirao oko 15% u odnosu na stabilne kovanice DAI i tether na nekoliko vodećih platformi lokalnih burzi. Oba stablecoina porasla su s 245 ARS u petak na 280 ARS tijekom vikenda. Nakon imenovanja Silvine Batakis da zamijeni Guzmana kao novog ministra gospodarstva kasno u nedjelju, kotacije tethera na argentinskim burzama porasle su na 303 ARS po coin-u.

“Kad god se pojavi jedna od ovih vijesti u Argentini, zbog prirode kriptovalute koja radi 24 sata dnevno, to je prvo tržište na kojem Argentina počinje tražiti cijenu za američki dolar. Ovo povećava količine”, rekao je Sebastian Serrano, izvršni direktor argentinske kripto mjenjačnice Ripio, za CoinDesk.

Cijeli članak možete pročitati na: seebiz.eu

Foto: Pixabay