“Zatečena sam, ništa nisam znala o otkazivanju leta. Ne znam, možda sam propustila obavijest… U Splitu me čekaju prijatelji, planirali smo se zabavljati na Ultri. Ali nemam sada vremena za nervozu, moram smisliti alternativno rješenje kako doći do Splita”, požalila se švedskim novinarima mlada Anna na aerodromu u Stockholmu saznavši kako SAS-ov avion kojim je trebala doputovati do željene destinacije na Jadranu jednostavno – neće poletjeti.

Zbog štrajka osoblja zrakoplovne tvrtke Scandinavian Airlines u Split jučer nisu sletjeli ni njezini avioni iz Göteborga, Kopenhagena, norveškog Kristansanda i Osla, a i za danas su otkazani letovi iz Göteborga, Bergena, Stockholma i Osla. Skandinavski turisti koji su namjeravali provesti godišnji odmor u Dalmaciji tako su se našli na mukama, pa ovdašnjim iznajmljivačima posljednja dva dana mahom otkazuju dolaske.

Danac Martin H. rezervirao je smještaj u okolici Omiša još sredinom ožujka. Uplatio je cijeli iznos i radujući se odmoru na Jadranskom moru povjerio agentici kako jedva čeka odahnuti, na miru, deset dana ljeta. Tri tisuće i tri stotine eura. Toliko ga je koštao smještaj. Dan uoči dolaska nazvao je u panici…

– Dobio sam obavijest da mi avion neće pletjeti za Split. SAS otkazuje sve letove – razočarano je kazao Martin. A onda se, itekako željan odmora, potrudio nazvati sve aviokompanije. Nije ga bilo briga kako će i kojim putevima stići od Kopenhagena do Splita. Nije ga morilo ni koliko će mu ta putešestvija eura ‘izbiti’ iz džepa, samo je želio ‘parkirati se’ na plažu, pijuckati hladno pivo i prstima prebirati žalo u moru.

– Nema ni jedne jedine linije! Sve su karte pokupovane – na kraju je tužno javio agentici u Hrvatskoj. Od SAS-a je, za utjehu, uz ispriku dobio obavijest kako će mu stopostotno refundirati uloženo. No, isprika mu, dodao je, baš ništa ne znači. Njegov je godišnji odmor upropašten.

Rasprava na Airbnbu

Rasprava oko otkazanih letova iz Skandinavije povela se i među iznajmljivačima na društvenim mrežama.

“Meni Šveđanima otkazan let, ali su došli sa svojim autom, naravno već ljuti, kao da sam ja kriva. Prijateljici gosti nisu ni došli, isto Šveđani, otkazan let, uplata joj je sjela. Mislim da će biti još dosta takvih slučajeva pa me čisto zanima da li će Air stati na stranu gosta (znam da nisu gosti krivi) ili nas iznajmljivača jer teško da ćemo i mi popuniti te rupe od davno napravljenih rezervacija”, zapitala se jedna splitska iznamljivačica u Airbnb grupi na Facebooku.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay