Hrvatska vlada planira skoru liberalizaciju javnog autobusnog prijevoza na međugradskim i međužupanijskim relacijama. Glavni spor u vezi s time će se vjerojatno dogoditi – i već je zapravo nastao – oko pitanja deregulacije pripadajućeg unutarnjeg tržišta i njegova otvaranja za prijevoznike na međunarodnim linijama. Tako npr. vozač autobusa München-Split dosad nije smio primati usput i putnike u Zagrebu, nego su potonje vozili isključivo prijevoznici na linijama unutar Hrvatske, piše Deutsche Welle.

Strukovna radnička predstavništva okupljena u Savezu samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) upozoravaju da je Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture riješeno da međunarodno-linijskim prijevoznicima otvori i tu mogućnost, inače zvanu kabotaža. „Najprije treba istaknuti da je u Radnoj skupini za pripremu izmjena Zakona o javnom prijevozu u cestovnom prometu, u kojoj su bili i sindikalisti i Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska udruga poslodavaca, taj prijedlog podržala ustvari samo jedna tvrtka“, rekao nam je Stjepan Lisičak, predsjednik Sindikata prometa i veza Hrvatske.

Stari problem ekonomije dijeljenja

Posrijedi je konkretno Flixbus, kako je otkriveno u dopisu SSSH-a sektorskom ministru Olegu Butkoviću, uz napomenu da to uopće nije prijevoznik, nego sustav za prodaju karata. Nemajući svojih zaposlenika, Flixbus unajmljuje vozače posredstvom tzv. agregatora, odnosno drugih tvrtki, pritom im ne garantirajući nikakva radnička prava. „Uvođenjem kabotaže na inozemnim, tj. EU-dozvolama“, izričit je Lisičak, „njima bi se omogućilo stjecanje faktično monopolističkog položaja na našem tržištu, što bi za kratko vrijeme uništilo ostale prijevoznike.”

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay