Telegram je jučer objavio kako se preko Facebook stranice Udruge Glas poduzetnika širi poziv vlasnicima privatnih tvrtki da zatraže brisanje iz članstva u Hrvatskoj gospodarskoj komori. Sudeći po broju reakcija na stranici, inicijativa je zaživjela, pa HGK može očekivati ozbiljan broj mailova privatnika koji poručuju kako ne žele da ih ta organizacija promiče, i traže da ih se oslobodi prisilne naplate članarine. Nimalo neočekivano, primjer poduzetnika dao je ideju obrtnicima, koji se na stranici Udruge Glas poduzetnika sada organiziraju kako bi i oni zajednički zatražili brisanje svojih poslova iz članstva u Hrvatskoj obrtničkoj komori.

Da se iza brda valja nešto nezgodno za njegovu organizaciju očito je shvatio i Dragutin Ranogajec, predsjednik HOK-a, koji je sinoć gostovao u Dnevniku N1 televizije. Na pitanje voditeljice Dnevnika o zahtjevima poslodavaca koji traže smanjenje parafiskalnih nameta, te o ideji SDP-a da se doprinosi za različite komore, pa tako i Obrtničku, smanje za 50 posto, Ranogajec je reagirao prilično nervozno.

„Čestitat ću ekonomskim stručnjacima SDP-a koji su poslije 30 godina uz pomoć urlikavaca zaključili da će 36 kuna, a to je mjesečno smanjenje, spasiti ovu državu i gospodarstvo. Veselim se njihovim izračunima”, kazao je. Ranogajec nije pojasnio tko su ‘urlikavci’, ali iz konteksta je prilično jasno kako je mislio na privatnike kojima je dozlogrdilo plaćati članarine organizacijama u koje su ugurani bez pitanja žele li biti njihovi članovi. Njegova izjava izazvala je dodatno nezadovoljstvo među diskutantima na grupi UGP-a, koji pišu kako je to još jedan dokaz da interesi HOK-a nisu istovjetni interesima obrtnika.

Cijeli članak možete pročitati na: telegram.hr

Foto: Pixabay