Njegovo bogatstvo danas iznosi više od 120 milijardi dolara, a Bezos se nada kako će svojim djelovanjem dati doprinos borbi protiv klimatskih promjena.

Osnivač Amazona, koji je jedno vrijeme bio najbogatija osoba na svijetu, najavio je kako tijekom svog života namjerava donirati većinu svog bogatstva. On je danas težak više od 120 milijardi dolara, a njegovo bogatstvo većinom je vezano uz dionicu Amazona, koja je tijekom posljednjih više od godinu dana u velikom minusu.

Bezos se želi posvetiti, odnosno želi usmjeriti svoje bogatstvo borbi protiv klimatskih promjena. Također, dio novca želi dati osobama koje mogu ujediniti ljude u vrijeme dubokih društvenih i političkih podjela.

Jedna od tih osoba je i zvijezda country-glazbe Dolly Parton, kojoj je Bezos namijenio čak 100 milijuna dolara u sklopu nagrade koju dodjeluje aktivistima i humanitarnim djelatnicima koji žele riješiti neke od najvećih svjetskih problema.

Bezos se dosad često nalazio na udaru kritičara jer, za razliku od mnogih bogataša, nije podržao neprofitnu organizaciju Giving Pledge, koja potiče milijardere na doniranje većine svog bogatstva u humanitarne svrhe. 

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay