Službeni stav buduće nove administracije o društvenim mrežama još uvijek nije poznat, no jedan od vodećih savjetnika Joea Bidena, na Twitteru je otkrio što bi se društvenim mrežama moglo spremati.

Novoizabrani američki predsjednik još nije ni ušao u Bijelu kuću, a već izaziva nelagodu u Facebooku.

Ako ste mislili da je dezinformacija na Facebooku problem tijekom izbora, samo čekajte i vidjet ćete kako trga tkanje naše demokracije u nadolazećim danima, napisao je na Twitteru zamjenik direktora komunikacija u Bidenovom timu, Bill Russo.

No, nije ostao samo na tome. Optužio je Facebook da je dopustio nasilan i netočan sadržaj da se širi platformom nakon izbora. Posebno se osvrnuo na video u kojem Steve Bannon (bivši Trumpov šef kampanje) “traži glavu glavnog epidemiologa SAD-a, dr. Anthonyja Faucija” te popularnost grupe “Stop the Steal” (Zaustavite krađu)

Spomenuo je i Facebookovu odluku da dopusti objave predsjednika Donalda Trumpa koje su imale jasnu oznaku da se radi o dezinformaciji te njihovo dijeljenje. Istovremeno napomenuo je kako je Twitter postupio bolje, ograničivši dijeljenje objava.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay