Draže nam je hraniti naše obitelji ili obitelji naših radnika nego parazite

Index je jedna od firmi koje su zatražile državu da nam zbog korone vrate naš novac od poreza nazad, i napravili bismo to svaki put. Porez u Hrvatskoj je krađa. Naš novac troši se na financiranje kriminala, namještenih javnih nabava, uhljebarina i poticaja za lijenost i nekonkurentnost. Što više svog novca uspijemo spasiti, to bolje.

Ne, Ribiću i gongovci, to nas ne čini istima kao što ste vi. Da smo isti, ubio bih se.

To samo znači da nam je draže vlastitim novcem hraniti naše obitelji ili obitelji naših radnika nego vaše. U ovom slučaju taj novac zaista i odlazi na radnike, ali da odlazi i na šampanjce i Bentleyje, ma i da ga zapalimo ili s njim obrišemo guzice, i dalje je neusporedivo poštenije i kvalitetnije potrošen nego da hrani vas. Jer smo ga, naprosto, sami zaradili. To je naš novac. I kad ga damo državi, a država nam ga vrati kroz “potpore”, to je i dalje naš novac. Pojam koji ne možete shvatiti jer sami novac nikad niste zaradili.

Nijedan poduzetnik od države ne želi ništa osim da nam se skine s grbače

Čim se porezima prestanu financirati ribići, gongovi, crkve, i ostali lopovi i paraziti, čim se ukinu svi parafiskalni nameti i prepolove porezi, nema problema, država nam ne treba vraćati naš novac kroz nikakve mjere. Niti jedan pravi poduzetnik od države ne želi ništa osim da nam se skine s grbače.

Sve dok nam više od pola našeg novca otimate, dobro jutro da ćemo si ga pred vama spasiti koliko god možemo. Do brutalnog rezanja svih davanja ili, vjerojatnije, do totalnog raspada.

Cijeli članak možete pročitati na: index.hr

Foto: Pixabay