Prema izvještaju BI-a, za dvije godine VW bi trebao postati vladar tržišta električnih vozila, Tesla bi pala na drugo mjesto, dok će treće zauzeti kineski BYD.

Tesla godinama vlada tržištem električnih automobila, a kako bi istim smjerom nastavili i dalje, Muskova kompanija nedavno je otvorila veliku tvornicu u Njemačkoj, a planira i daljnja širenja. No usprkos tome, njihovoj bi dominaciji na ovom tržištu uskoro mogao doći kraj. To bi se trebalo dogoditi za otprilike godinu i pol, odnosno tijekom 2024. godine.

Tako barem tvrde u Bloomberg Intelligenceu koji je ovaj tjedan objavio izvještaj o budućnosti na tržištu električnih automobila. Kompanija koja bi trebala prestići Teslu, prema tom izvještaju je – Volkswagen. Više smo puta pisali o ambicijama i velikim investicijama njemačkog automobilskog diva na ovom tržištu te prebacivanju fokusa s vozila s motorima s unutarnjim izgaranjem na električne automobile.

Volkswagen u svojoj paleti već ima nekoliko vozila s električnim motorima, a kompanija je prikazala i model ID.Life kojeg na tržištu očekujemo za nekoliko godina i čiji bi najveći adut trebala biti pristupačna cijena.

Također, kako se navodi u izvještaju, VW priprema IPO Porschea koji bi mu trebao donijeti milijarde koje bi usmjerili prema elektrifikaciji. S

BI je objavio analizu do 2025. godine na kojoj je vidljivo da će VW za 2 godine prestići Teslu, dok će treće mjesto na tržištu električnih automobila zauzeti kineski BYD, a isti poredak trebao bi se zadržati i 2025.

Izvor: Electrek

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: VW ID LIFE – 2 (Foto: Volkswagen)