Taman kad smo se privikli na ljepote online shoppinga koje uključuju i besplatni povrat neželjene robe, čini se da se toj praksi primiče kraj. Neki trgovci, barem u SAD-u, to kupcima sada naplaćuju u cijelosti ili djelomično.

Trend besplatnog povrata traje tek nekoliko godina, a eksperti za to tržište kažu da je za njega uglavnom zaslužan Amazon.

Sve veći troškovi dostave kao i dodatnog rada potrebnog da se povrati procesuiraju te roba sortira i pripremi za ponovnu prodaju trgovcima su, tumače stručnjaci, postali problem, piše Business Insider. Naime, dio vraćene robe mora se i očistiti, pa i popraviti te ponovno zapakirati kako bi sljedećem kupcu djelovao kao posve nov.

Američki Nacionalni saveza trgovaca tvrdi da su kupci u 2020. godini vratili robe u vrijednosti 100 milijardi dolara, a lani čak 218 milijardi dolara. Za svaku milijardu dolara prodane robe, prosječan trgovac ima trošak od 166 milijuna dolara za povrate.

Ne uspiju li trgovci zaustaviti rast tih troškove, vrlo će ih vjerojatno dijelom prebaciti na cijene robe, upozorava sugovornik Business Insidera.

Cijeli članak možete pročitati na: novac.jutarnji.hr

Foto: Pixabay