Riječ je o strategiji dostupnoj samo bogatim Amerikancima, koji su sve više počeli nabavljati državljanstva drugih država kroz europski program zvan ‘zlatna viza’, pomoću kojeg se može dobiti državljanstvo temeljem investicija, javlja Business Insider

Portugal

Portugal je jedno od najpopularnijih odredišta za Amerikance koji traže drugu putovnicu, izjavili su za Business Insider čelnici tvrtke Henley & Partners, koja se bavi posredovanjem u državljanstvu. Amerikanci mogu postati stanovnici nakon pet godina kroz portugalski program zlatne vize.

Malta

Malta je još čest izbor za bogatih Amerikanaca. Oni mogu steći prebivalište mješovitim kapitalnim ulaganjem, što znači financijsko ili imovinsko ulaganje. Rezidencijalni program Malte nudi mogućnost neograničenog života na Malti, kao i višemjesečni pristup većem dijelu Europe bez vize, navode iz Henley & Partners.

Grčka

Grčka je još jedna top destinacija za bogate Amerikance, jer su nacija koja povećava cijenu svoje zlatne vize. U veljači su vladini dužnosnici najavili da će podići cijenu ulaganja na 800 000 eura za svoje najpopularnije otoke.

Italija

Neki Amerikanci koji traže dodatnu putovnicu odlučili su se za talijanski program boravka. Njihov program zahtijeva “značajan doprinos gospodarstvu zemlje”.

Novi Zeland

Neki od mega bogataša bacili su pogled na Novi Zeland, jedan od njih je tehnološki mogul Peter Thiel, suosnivač PayPala. Dok Henley & Partners svrstava Novi Zeland među 10 najpoželjnijih zemalja za drugu putovnicu, taj dokument ima visoku cijenu.

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr

Image by Steffen Zimmermann from Pixabay