Po cijenama stanova Zagreb je sustigao, odnosno prestigao, Dubai. 

Nije novost da hrvatski građani kupuju nekretnine u inozemstvu. Povremeno se samo nametne pitanje u kojem broju, kao i koje su im zemlje najčešći odabir u određenom trenutku.

Tako je ovih dana pozornost javnosti izazvao podatak da 94 osobe iz Hrvatske imaju 125 nekretnina u Dubaiju u vrijednosti od 42 milijuna dolara. 

Za kupnju se, prema kazivanju našeg sugovornika, odlučuju zbog toga što su cijene stanova u Zagrebu, Splitu, Rovinju, Dubrovniku, pa i u drugim gradovima, već sustigle one u Dubaiju i Abu Dhabiju.

Prema podacima koje je iznio “Numbeo” za studeni prošle godine, Zagreb je po cijenama stanova sustigao Dubai, a po cijenama u centru grada ga je i prestigao.

Ali “Numbeo” navodi i da se jednosobni stan u centru Zagreba iznajmljuje po cijeni od 3692 kune mjesečno, dok jednosobni stan u centru Dubaija postiže cijenu od 9273 kune (151,16 posto više u odnosu na Zagreb). Jednosobni stan izvan centra Zagreba postiže cijenu od 2656 kuna mjesečno, a takav stan izvan centra Dubaija 6037 kuna (127,28 posto više). Trosobni stanovi u centru Zagreba postižu cijenu od 6933 kune mjesečno, dok u centru Dubaija postižu 17.348 kuna (150,22 posto više).

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr