U Hrvatskoj bi se uskoro mogli početi proizvoditi kineski električni automobili. Kako pišu Međimurske novine, predsjednik Uprave društva Maring d.o.o. iz Nedelišća, Dmitar Maravić, sklopio je Sporazum o strateškoj suradnji s dvije tamošnje tvrtke.

Riječ je o tvrtkama Jiangsu Guoxin New Energy Passenger Vehicle Co., Ltd., a potpisom su stvoreni preduvjeti za partnerstvo na području sklapanja i prodaje električnih automobila koje razvija i za domaće tržište u Kini proizvodi tvrtka Guoxin, gdje bi Maring d.o.o. bio partner za europsko tržište, te tvrtki Yiwei Optoelectronics Technology Co., Ltd. s kojom je dogovorena proizvodnja visoko kvalitetnih i složenih LED rasvjetnih tijela koje razvija i tržište u Kini proizvodi Yiwei, gdje bi Maring bio partner za tržište EU-a.

“Potpisali smo vrijedne sporazume, o zajedničkoj suradnji i prijateljstvu naših gradova, a nakon toga i o gospodarskoj suradnji. Nama se prilika za autoindustriju otvorila 2019. i 2020. godine, nakon toga je došla pandemija, no sada smo sigurni da će se pokrenuti posao sklapanja i proizvodnje električnih automobila, a u sljedećoj fazi na vodik”, rekao je Maravić.

Cijeli članak možete pročitati na: net.hr

Foto: Pixabay