Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva počeo je proces izrade Strategije digitalne Hrvatske do 2030. u suradnji s konzultantskom tvrtkom Deloitte, a predviđeni rok za donošenje te strategije je prosinac 2022. godine

Proces izrade te strategije počeo je sredinom svibnja potpisivanjem ugovora sa tvrtkom Deloitte savjetodavne usluge i prvim sastankom stručne radne skupine za izradu nacrta prijedloga strategije.

“Vrijednost ugovora s tvrtkom Deloitte savjetodavne usluge je nešto malo više od 610,8 tisuća kuna s PDV-om, a ugovor se financira iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO)”, kažu za Hinu iz Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva.

“Nacrt prijedloga strategije obuhvatit će nacionalne i EU strateške ciljeve i prioritete, koji će, s ciljem uspostave sustavnog pristupa digitalizaciji biti osnova za definiranje mjera u područjima – digitalna tranzicija gospodarstva, digitalizacija javne uprave i pravosuđa, razvoj širokopojasnih komunikacijskih mreža te razvoj digitalnih kompetencija i digitalnih radnih mjesta”, otkrivaju iz Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva.

Za izradu Strategije digitalne Hrvatske do 2030. uključeno više od 30 državnih tijela

Napominjući da je za izradu strategije uključeno više od 30 državnih tijela, iz tog ureda dodaju da je Deloitte kao partner u tom procesu zadužen za pripremne aktivnosti, analizu stanja i definiranje financijskog okvira te izradu nacrta prijedloga i sažetka Strategije digitalne Hrvatske.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr