Booking.com, jedna od vodećih svjetskih online platformi za rezervaciju smještaja, odlučila je staviti ključ u bravu svog ureda u Splitu

Vijest nam je za Slobodnu Dalmaciju potvrđena iz njihova sjedišta u Zagrebu. O tome se, pak, već danima šuškalo među brojnom armijom splitskih iznajmljivača i turističkih radnika svih vrsta, koji su već godinama bili u svom poslu upućeni na Booking.com.

‘U kolovozu smo najavili kako ćemo zbog devastirajućeg utjecaja COVID-19 krize biti primorani na globalnoj razini smanjiti broj zaposlenika. Nažalost, možemo potvrditi kako su zaposlenici u našem splitskom uredu također pogođeni najavljenim promjenama u poslovanju – poručeno nam je iz Bookinga posredstvom njihove PR agencije Dialog-komunikacije.

UČITE ENGLESKI

Da će iznajmljivačima bez splitskog ureda Bookinga u vremenu koje dolazi biti teže, uvjerena je Martina Kalcina Nimac, predsjednica Zajednice obiteljskog turizma HGK.

– Naši iznajmljivači i do sada su većinu stvari s Bookingom rješavali telefonski ili preko e-maila, ali sada će se ionako prilična dužina čekanja na odgovor još više otegnuti. Za očekivati je da će u ovoj racionalizaciji poslovanja biti ukinut desk na hrvatskom jeziku, što će prouzročiti brojne probleme našoj starijoj populaciji, umirovljenicima, kojih je priličan broj u poslu s iznajmljivanjem svojih nekretnina. Sve će biti teže, od podizanja profila, pa do reklamacija, koje su svakodnevica u našem poslu – rekla nam je Kalcina Nimac.

Dodala je i još nešto:

– Sve vam ovo najzornije govori koliko je zapravo situacija loša. Jednoj moćnoj globalnoj kompaniji pali su prihodi jer su cijene manje, a posljedično i provizije koje su ubirali.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay