Najbolje godine njemačke automobilske industrije već su prošle, zaključak je nedavnog istraživanja Njemačkog ekonomskog instituta, a ispred proizvođača automobila izazovna su vremena koja će obilježiti pad prodaje, rezanje troškova i otkazi.

Tehnološki izazovi tranzicije prema električnim vozilima i pad potražnje zbog pandemije posebno će se toksično osjetiti u Njemačkoj, komentirali su na stranici Deutsche Welle, uz napomenu kako skoro deset posto njemačkog BDP-a dolazi upravo od proizvođača automobila i s njima povezanih partnera i dobavljačima te je direktno ili indirektno, u toj industriji zaposleno više od 930 tisuća ljudi. Također, što je važno naglasiti, čak 40 posto njemačkog istraživanja i razvoja odvija se upravo u automobilskoj industriji.

Godinama je sve veći pritisak na državu da pomogne automobilskim tvrtkama bilo kroz programe zamjene starih automobila novima, kroz povlastice za kupovinu vozila na struju, odnosno kroz poreznu politiku koja bi favorizirala istraživanje i razvoj, no ta taktika više nije učinkovita. Naime, problemi njemačke automobilske industrije su višeslojni i ne postoji jednostavno rješenje pa tako dok najveće kompanije poput VW-a i Daimlera imaju problema s padom potražnje i troškovima tehnološke tranformacije, male kompanije koje sudjeluju u nabavnom lancu “bore se za opstanak”. Kao primjer na DW-u navode perjanicu ponude VW-a, model Golf 8 – dok je Golf godinama bio najprodavaniji automobil u Europi,sada se situacija promijenila te je tijekom dva ljetna mjeseca prodajom dominirao Renault Clio.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay