Mogu li zamijeniti klasične urede?

U svijetu, pa i u Hrvatskoj, u zadnjih je nekoliko godina postalo popularno raditi iz coworking prostora gdje pojedinci, ali i tvrtke, uz naknadu mogu koristiti mjesta u zajedničkom uredu. Osobito su na važnosti dobili tijekom pandemije kada je mnogim ljudima rad od kuće postao pretežak izazov, pa su im ovakvi prostori poslužili kao ‘bijeg’ iz kućne atmosfere, često neadekvatne za rad.

Mnogim je radnicima, freelancerima i poduzetnicima postalo privlačno raditi u bolje opremljenim uredima, s fleksibilnim radnim vremenom te okruženi ljudima iz različitih branši s kojima se mogu povezati u zajedničkom kafiću, restoranu ili prostorijama za druženje. Privlačnije, čini se, nego vratiti se u klasičan tip ureda. No, kako bi takvi coworking prostori bili isplativi i kako bi zaživjeli, ljudima je, čini se, važno da su vrhunski opremljeni i usko specijalizirani.

Povezivanje u sigurnim uvjetima

Najnoviji primjer takvog zajedničkog poslovnog prostora u Zagrebu jest SquareOne, specifičan po tome što je jedan njegov dio namijenjen samo ženama.

Upravo ta fukncija povezivanja važna je i za još jedan relativno novi coworking ured u Zagrebu, Wespa Spaces, zajednički projekt pet osnivača i partnera: Nikole Perkovića, Amira Babovića, Lovre Petrača, Filipa Duvnjaka i Damira Ismailovića. Svaki od njih pokriva jedno područje – od nekretnina i operativne logistike, preko IT-ja i infrastrukture do marketinga i prodaje.

Međutim, ovakav model dijeljenja radnog prostora nije prisutan samo u Zagrebu. I ostali dijelovi Hrvatske prate trendove u poslovanju, pa coworking prostori posluju u svim većim središtima. Među njima je i osječki Poduzetnički inkubator BIOS otvoren još 2013. godine, a koji je prošle godine s preseljenjem u novouređeni prostor doživio boom.

Da su coworking prostori isplativa investicija i na obali potvrđuje i primjer grada Šibenika gdje je prošle godine u listopadu u jeku pandemije otvoren moderan coworking prostor Trokut

Cijeli članak možete pročitati na: lider.media

Foto: Pixabay