Talijanski brodograđevni div Fincantieri zainteresiran je za pulsko brodogradilište Uljanik, točnije suradnju s novom tvrtkom Uljanik 1856 koja je nastala nakon stečaja i likvidacije brojnih tvrtki Uljanik grupe.

Spominje se i moguća dokapitalizacija. Kako neslužbeno doznajemo, o tome je obaviješteno i resorno Ministarstvo gospodarstva, iako nismo dobili odgovor na pitanje je li ponuda stigla na stol i što ona konkretno znači. No, neslužbeno znamo da se razgovori s brodograđevnim divom vode već godinu dana i da ta talijanska tvrtka itekako ima ozbiljnu namjeru doći u Pulu.

Idealna lokacija

– Da, istina je da se ti razgovori vode već godinu dana i vrlo su ozbiljni. Fincantieri je prije svega zainteresiran za Otok, točnije navoze, jer bi htio u Puli graditi sekcije za svoje brodove koje gradi u Monfalconeu. Tamo više nemaju mjesta i Pula im je idealna lokacija. Dakle, zanimaju ih navozi prije svega, a manje operativna obala, ali, koliko znam, oni su za svaku opciju. Jednako tako, trenutno u Monfalconeu radi jako velik broj ljudi iz Istre i to bi im bilo odlično rješenje. 

Cijeli članak možete pročitati na: novac.jutarnji.hr

Foto: Pixabay