Predstavnici sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske (PPDIV) u srijedu su nakon sastanka s gradonačelnikom Rovinja Markom Paliagom izrazili zadovoljstvo time što je priča oko budućnosti Tvornice duhana Rovinj (TDR)  “završila dobro i BAT ostaje u Hrvatskoj”.

Gradonačelnik Rovinja Marko Paliaga danas je u Gradskoj palači održao sastanak s predstavnicima PPDIV-a, predsjednikom Denisom Paradišem te potpredsjednikom Ivicom Blaževićem, zavalivši im se tom prigodom na zalaganju za radnike Tvornice duhana u Kanfanaru, u vlasništvu multinacionalne kompanije British American Tobacco (BAT), navodi se u priopćenju iz Grada Rovinja.

Predstavnici sindikata pohvalili su suradnju i podršku gradonačelnika u pregovorima s BAT-om s ciljem ostanka tvornice u Istri i očuvanja radnih mjesta nakon što je tijekom prošle godine bilo najavljeno njeno moguće zatvaranje.

No, radnici više ne moraju brinuti za svoju budućnost, jer Tvornica duhana Rovinj ipak ostaje u Kanfanaru, ističe se u priopćenju.

Cijeli članak možete pročitati na: novac.jutarnji.hr