ZAGREB, 14. veljače 2017. (Hina) – RIZ-Odašiljači u prošloj su godini poslovali s bruto dobiti od 606.423 kune, što je otprilike 203.000 kuna manje nego godinu ranije, uz prihode koji su bili niži za 10 posto, navodi se u financijskom izvješću tog društva objavljenom u utorak.  

Ukupni prihodi RIZ-Odašiljača prošle su godine iznosili 74,27 milijuna kuna, što je 10 posto manje nego 2015. Istodobno, za približno isti postotak smanjeni su i ukupni rashodi, koji su tako iznosili 73,67 milijuna kuna.

Uprava je izvijestila i da je kompanija lani, uz ostalo, realizirala projekt isporuke odašiljača za Etiopiju, a do kraja 2016. nastavila je s proizvodnjom i isporukama elektroničkih brojila za kategoriju potrošača kućanstava.

Tijekom prvog kvartala ove godine očekuju nastavak realizacije isporuka brojila prema planu iz 2016., ali i ugovaranje novih poslova na programu odašiljača.

RIZ-Odašiljači, navodi se u izvješću, trenutno nemaju teškoća s održavanjem likvidnosti, a obveze prema radnicima, dobavljačima i državi podmiruju u roku.

(Hina)