Kripto regulacija dolazi u SAD i vjerojatno će imati veliki utjecaj na budućnost industrije.

Prva ključna razlika koju treba uzeti u obzir pri analizi trenutnog stanja kripto regulatornog okruženja u SAD-u je razlika između vladinih zakonodavnih i provedbenih pristupa. To je slično usporedbi onoga što vlada kaže s onim što radi u praksi, što je važno jer razlika između dva pristupa pruža vrijedan uvid u stvarne namjere vlade u vezi s industrijom i klasom imovine.

Kad je riječ o zakonodavnom planu, tijekom prošle godine došlo je do značajnog povećanja prijedloga zakona povezanih s kriptom, uključujući senatorice Cynthiju Lummis i Kirsten Gillibrand i njihovo Odgovorno financijsko financiranje, Zakon o inovacijama i zaštiti stablecoina zastupnika Josha Gottheimera iz 2022., Zakon o stablecoinima senatora Pata Toomeya iz 2022. i Zakon o zaštiti  potrošača digitalnih proizvoda iz 2022. godine senatora Debbie Stabenow i Johna Boozmana. Ako se ti zakoni ostvare kako je predloženo, kripto regulatorno i industrijsko okruženje doživjet će značajne promjene, od kojih je većina dionika u industriji vrednovalo kao pozitivno.

Možda najvažnije, Komisija za trgovanje robnim ročnicama (CFTC) oduzela bi prednost Komisiji za vrijednosne papire i burze (SEC) u tome da postane primarni regulator klase imovine stjecanjem ovlasti nad tržištima spot kriptovaluta i derivata. Donedavno se to smatralo vrlo dobrodošlom promjenom među dionicima u industriji koji su se zasitili agresivnog SEC-ovog pristupa.

Cijeli članak možete pročitati na: lidermedia.hr

Foto: Pixabay