Australska zrakoplovna tvrtka Qantas navodno planira od putnika zahtijevati da se cijepe prije bilo kakvih međunarodnih letova

Turistička industrija ide naprijed sa svojim planovima kako bi osigurala da cjepivo protiv koronavirusa brzo oživi turizam i putovanja.

Kako piše The Hill, čelnici turističke industrije koordiniraju svoje napore da stvore digitalnu putovnicu koja bi pokazivala je li se putnik cijepio protiv covida-19. Međunarodna udruga za zračni prijevoz (IATA) objavila je ovaj tjedan da je digitalna putovnica u zadnjoj fazi razvoja.

Digitalna putovnica uključivala bi informacije je li se putnik testirao i cijepio protiv covida-19 te bi s tim informacijama upravljali i provjeravali ih s vladama, avio prijevoznicima, laboratorijima i putnicima. 

Australska zrakoplovna tvrtka Qantas navodno planira od putnika zahtijevati da se cijepe prije bilo kakvih međunarodnih letova. Izvršni direktor tvrtke Alan Joyce nedavno je kazao kako bi taj primjer trebale slijediti i druge zrakoplovne tvrtke. 

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay