Otprilike svaki peti stanovnik Njemačke ne može si ni jednom godišnje priuštiti jednotjedno putovanje tijekom godišnjeg odmora. To se u prvom redu odnosi na roditelje s djecom

Za 2,8 milijuna djece i mladih u Njemačkoj ljeto kao putovanje na odmor je nedostižno, proizlazi iz jedne studije zaklade Bertelsmann.

Četiri od deset samohranih roditelja (42,2 posto) koji žive u ovoj zemlji nemaju dovoljno novca da bi si jednom godišnje mogli priuštiti putovanje u trajanju od tjedan dana. To proizlazi iz odgovora na upit koji je europskom statističkom uredu Eurostatu uputio Dietmar Bartsch, predsjednik kluba zastupnika Ljevice u njemačkom parlamentu, objavio je prošlog vikenda portal Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND), piše DW.

Na upit zastupnika Bartscha nedavno je savezna vlada objavila da je u Njemačkoj svako peto dijete (20,2 posto) mlađe od 18 godina ugroženo siromaštvom. Taj podatak proizlazi iz ispitivanja javnog mnijenja provedenog 2020. godine.

Kao kriterij za ugroženost siromaštvom određeno je da se siromašnim smatra onaj tko raspolaže s manje od 60 posto prosječnog dohotka.

Ljetni praznici kao doba putovanja? Za milijune djece i obitelji je to na žalost samo nedostižni san’, rekao je Bartsch za RND. I upozorio da bi inflacija mogla povećati taj problem.

Prema ispitivanjima javnog mnijenja, 93 posto stanovnika Njemačke smatra važnim suzbijanje siromaštva kod djece.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Pixabay