ZAGREB, 18. siječnja 2017. (Hina) – Ministar turizma Gari Cappelli sutra će otputovati u radni posjet Francuskoj, gdje će u organizaciji Predstavništva HTZ-a u Parizu održati niz sastanaka s turoperatorima i zrakoplovnim prijevoznicima, priopćeno je u srijedu iz Ministarstva.

U četvrtak, 19. siječnja Cappelli će se sastati s predstavnicima Pierre & Vacances, jednim od europskih lidera organiziranog apartmanskog turizma koji ima razvijenu produkciju u više od 280 destinacija u Europi i kojima je Hrvatska postala jedno od ključnih tržišta. S njima će razgovarati o mogućnostima greenfield ulaganja u Hrvatsku.

Susrest će se i s predstavnicima Udruženja francuskih turoperatora (SETO) te liderom za luksuzna putovanja po mjeri Voyageurs du Monde.

U petak, 20. siječnja slijedi Cappellijev susret s predstavnicima turoperatora grupe Karavel i Thomas Cook, jednog od najvećih turoperatora u Francuskoj specijaliziranog za kružna putovanja te srednje i visoko platežnu klijentelu.

Razgovarat će i s predstavnicima zračne kompanije Volotea koja je prošle godine otvorila nove četiri zračne linije za Hrvatsku te Transaviae, niskotarifne aviokompanije grupe Air France-KLM koja nudi letove u preko 100 europskih destinacija, među kojima su Dubrovnik, Split i Zadar.

Predviđen je u Cappellijev susret s predstavnicima jednog od najvećih svjetskih turoperatora TUI, kaže se u priopćenju.

Turisti iz Francuske tijekom 2016. godine bili su među brojnijim gostima u Hrvatskoj te su po udjelu u ukupnim noćenjima bili na 12. mjestu. Prema podacima iz sustava eVisitor i eCrew koje prenosi Ministarstvo turizma, tijekom 2016. godine Hrvatsku je posjetilo 500 tisuća gostiju iz Francuske koji su ostvarili milijun i 983 tisuće noćenja pri čemu je ostvareno je 27 tisuća dolazaka i 150 tisuća noćenja više nego 2015. godine.

(Hina)