‘Dramatično će se skratiti ruta za uvoz robe iz Azije u Europu’

U Rijeci ćemo oformiti regionalno središte za srednji i istočni dio Europe, rekao je Søren Skou, predsjednik Uprave Maerska, jedne od najvećih brodarskih tvrtki na svijetu.

‘U Rijeci ćemo oformiti regionalno središte, naravno za Hrvatsku, ali i za srednji i istočni dio Europe. Rijeka će nam služiti kao poveznica za uvoz i izvoz prema svim zemljama u istočnoj i središnjoj Europi, pa sve do južnih dijelova Njemačke i Poljske’, rekao je Skou za HRT.

Skou je rekao da se s vremenom žele proširiti i više nego udvostručiti kapacitet do 2031. godine te pridobiti još mnogo klijenata.

‘Želimo uz luku izgraditi logistički park u kojem bismo imali hladnjače, zatim pretovarna skladišta, fulfillment skladišta i tako dalje. To bi bilo u blizini Rijeke ili u blizini Zagreba, što bi povećalo konkurentnost Luke Rijeka’, rekao je Skou.

Skou je rekao da su pratili najave premijera Andreja Plenkovića o investiciji 4 milijarde eura u modernizaciju hrvatskih željeznica, dodajući da očekuju kako će dio tog novca biti uložen i u poboljšanje povezanosti Luke Rijeka.

Osvrćući se na aktualne svjetske težnje prema energetskoj tranziciji i dekarbonizaciji, Skou je istaknuo kako je jedna od koristi izgradnje Luke Rijeka kao regionalnog središta dramatično skraćivanje rute kojom puno robe putuje pri uvozu iz Azije u Europu za 5500 km i tjedan dana – što znači manju potrošnju goriva. Usto je dodao da u Maersku žele dekarbonizirati svoju prijevozničku flotu do 2040. godine, s 25 posto napretka do 2030., tako što će uvoditi zelena goriva.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr