‘Poskupjelo je baš sve, odmor smo platili 4500 kuna više nego lani, a za te novce smo mogli dobiti all-inclusive uslugu negdje drugdje‘

Jeftin odmor u Hrvatskoj?

Češki Blesk piše kako tako nešto više ne postoji nakon što su cijene u “raju za češke turiste” toliko porasle da brojne obitelji u domovinu javljaju kako ovdje od sljedeće godine više nemaju namjeru dolaziti.

Prema onome što su ispričali za Blesk, u srpnju je u Hrvatsku došlo 346 tisuća turista iz Češke, a mnogi među njima računaju kako ih je odmor došao oko 4500 kuna više nego lani. Poskupilo je sve – pivo, jelo i smještaj, piše Jutarnji list.

“Računamo kako smo platili barem 15 posto više nego prošle godine. Kava i jelo u objektima u kojem smo lani dolazili skuplji su između 10 i 15 posto”, ispričao je Tomaš koji godinama dolazi na Jadran, a Kateřina je potvrdila kako je s obitelji za odmor ove godine izdvojila oko 4500 kuna više nego prošlo ljeto.

Odsjeli su u jednom apartmanu na makarskoj rivijeri, hranili se u restoranu, a kaže da kad poskupljenju hrane i smještaja još pribroje skupi benzin, ljetovanje u Hrvatskoj postaje neisplativo jer su za istu cijenu, procjenjuju, mogli dobiti all-inclusive odmor u Turskoj ili Egiptu.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay