ZAGREB, 19. siječnja 2017. (Hina) – Pod motom “Building a Better World/Izgradimo bolji svijet” u Zagrebu će se 26. siječnja održati 4. Bug Future Show, koji će kao najveće okupljanje ljubitelja tehnologije u Hrvatskoj uz brojne zabavne sadržaje skrenuti pažnju i na nove tech trendove te promovirati digitalno i obrazovanja u STEM području.

Najavljujući u četvrtak na konferenciji za medije to događanje, predstavnici organizatora, tehnološkog magazina Bug, istaknuli su da će ove godine na Bug Future Show-u (BFS) stručnjaci, učitelji, profesori i predstavnici ICT zajednice na nekoliko panela publiku upoznati s novim tehnološkim, ali i trendovima u obrazovanju s naglaskom na njegovo osuvremenjivanje u Hrvatskoj.

“Na ovogodišnjem BFS-u se bavimo budućnošću mladih i tzv. digitalnim odrastanjem, obrazovanjem za STEM područje, umjetnom inteligencijom, gig-ekonomijom i novitetima u mobilnim i računalnim komunikacijama”, najavio je glavni urednik Buga Miroslav Rosandić, dodajući da ove godine očekuju sličan broj posjetitelja kao lani kada ih je bilo oko 1.500.

Glavno predavanje o osuvremenjivanju obrazovanja u Hrvatskoj s primjenom novih tehnologija u redovni kurikulum održat će Boris Jokić, a bit će tu i brojni drugi predavači, primjerice Alen Đurić iz švicarske tvrtke Wire ili blogerica Ella Dvornik.

Poznati hrvatski matematičar Toni Milun predstavit će, kako je najavio izvršni urednik Buga Dragan Petric, nekoliko učitelja koje nazivaju i ‘herojima’ jer u radu s djecom od vrtića i osnove do srednje škole i fakulteta već naveliko koriste moderne tehnologije i metode rada tzv. reformirane nastave.

Jedan od glavnih partnera BFS-a je i Hrvatski telekom (HT), čija je direktorica korporativnih komunikacija Nina Išek Međugorac istaknula da HT kao tehnološki lider stvara i uvjete da i u Hrvatsku na vrijeme, a ponekad i prije nego kod drugih, stignu nove tehnologije.

“Na BFS-u HT će premijerno prikazati kako funkcionira virtualna stvarnost na igraćoj konzoli PlayStattionu 4, a kako HT već promovira i stipendira obrazovanje za STEM područje pridružuje se i poruci ovogodišnjeg BFS-a – ‘izgradimo bolji svijet'”, naglasila je Išek Međugorac.

(Hina)