Predsjednik Vlade Andrej Plenković u ponedjeljak je izjavio kako je njegov dojam ne samo da je veliki broj političkih aktera u vezi Agrokora promijenio retoriku za 180 stupnjeva, nego i da cijela javnost pati od kolektivne amnezije.

“Što se tiče cijeloga procesa koji se vodi, moj dojam je i čvrsto sam uvjeren u to, da veliki broj političkih aktera ne samo da je za 180 stupnjeva promijenio retoriku, nego kao da cijela javnost pati od kolektivne amnezije”, kazao je Plenković odgovarajući na pitanja novinara na marginama konferencije o strategiji uvođenja eura u Hrvatsku.

“Imali ste pjesmicu koja je trajala punih pet mjeseci koju su pjevali SDP i Most, da HDZ i Vlada štite gospodina Todorića. To je bio šlager od travnja do rujna. Najedanput, u rujnu sasvim druga pjesma. Postaju praktično glasnogovornici gospodina Todorića. To je interesantno, to je jedan fenomen”, rekao je premijer te dodao kako su za razliku od njih Vlada i HDZ imali vrlo jasno, čvrsto postavljene temeljne ciljeve u cijelom tom procesu.

Kako je naveo, prvi je bio spriječiti destabilizaciju hrvatskog gospodarstva i financijskog sustava, dodavši da su u tome uspjeli. Drugo je bilo zadržati radna mjesta, u čemu su također uspjeli.

“Treće je bilo omogućiti sve preduvjete za najbolju turističku sezonu u povijesti”, kazao je premijer, napominjući kako su i u tome uspjeli. Kao četvrto je naveo da se rade poslovni planovi restrukturiranja svih kompanija u sustavu koncerna Agrokor, i nakon toga slijedi proces koji će završiti nagodbom.

“Sve to radi se u miru, tiho, profesionalno, odgovorno, u cilju da kada se kompanije nađu u takvom problemu, dođu do svježe likvidnosti koja omogućuje cijeli ovaj proces, bez i jedne lipe trošenja novaca poreznih obveznika. To je ono što mi radimo. Sve ostalo je dio političkog teatra, u kojem neki igraju malo teatralnije uloge, a neki malo ozbiljnije”, poručio je Plenković.

Cijeli članak možete pročitati na: hr.n1info.com