Kvadrat suterenskog stana u Palmotićevoj stoji 2400 eura, a to djeluje kao da je premašen plafon

Jesu li tražene cijene kvadrata stanova u centru Zagreba doista nakon potresa pale za čak 500 eura, kako je to tijekom gostovanja na HRT-u prije tri dana izjavio dopredsjednik Udruženja poslovanja nekretninama pri HGK Borislav Vujović?


– Promet je još uvijek premali da bismo mogli govoriti sa sigurnošću, no ono što vidimo prema traženim cijenama jest da su tražene cijene otprilike 500 eura niže nego što je to bilo do 15. ožujka. S time da treba uzeti u obzir da je novijim zgradama u centru cijena ostala stabilna – rekao je Vujović te napomenuo kako jača potražnja prema kućama, posebno na periferiji grada.

Ta nas je Vujovićeva izjava poprilično zainteresirala pa smo, ponukani statistikom koju je predočio na nacionalnoj televiziji, od portala Njuškalo zatražili podatke o traženim cijenama stanova u centru grada u ožujku i kolovozu ove godine, kako bismo mogli provjeriti njegove tvrdnje.

Tražene cijene stambenih kvadrata na području Donjega grada u razdoblju od ožujka, kada su iznosile prosječnih 2660 eura za kvadrat, pale su tek za 60-ak eura, na prosječnih 2598 eura, dok pad cijena na području Gornjega grada iznosi neznatnih 30-ak eura s obzirom na to da je ovdje prosječna cijena kvadrata s 2634 eura iz ožujka pala na 2606 eura u kolovozu.

Taj nas je nesrazmjer u statistikama traženih cijena nekretnina začudio pa smo odlučili pogledati kakva je situacija s cijenama kvadrata stanova u centru grada na stranicama agencije Opereta, kojoj je Vujović vlasnik.

Evo i nekoliko primjera s internetskih stranica Operete.

Suterenski stan od 41 četvornog metra u Palmotićevoj ulici, u zgradi koja datira u davnu 1905. godinu, prodaje se za sve skupa 99.500 eura, što znači da mu je prosječna tražena cijena 2432 eura za kvadrat.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay