Na Nacionalnoj izložbi inovacija 1. listopada u Zagrebu, publici će se među 20-ak izlagača predstaviti i tvrtka Tipos Resurs čiji je inovativni materijal od reciklirane plastike nagrađen najvišim odličjima na najprestižnijim međunarodnim sajmovima, poput onog u Nurnbergu gdje su osvojili Grand Prix. Obzirom da nisu sve vrste plastike oporabljive, odnosno nije ih moguće reciklirati niti energetski spaljivati, vlasnici tvrtke su niz godina pokušavali naći rješenje za takvu vrstu plastike s ciljem postizanja stopostne reciklaže i smanjivanje njenog odvoženja na odlagališta. Rezultat je potpuno novi materijal koji je statičko – izolacijski pogodan za manje kuće, industrijske građevine, ograde i slično. Na Izložbi u zagrebačkom City Plaza Centru  tvrtka će pokazati postupak nastanka ovog proizvoda od otpada.

Od ostalih izlagača, posjetitelji Izložbe moći će ekskluzivno vidjeti dvije nove inovacije tvrtke Šestan Busch, multifunkcionalnu zaštitnu kacigu i polietilensku kacigu koje u prodaju kreću tek 2021., Elda će predstaviti svoju posljednju inovaciju – Go.C osobni dozator antiseptika, AD Plastik Grupa izlaže svoj inovativan tehnološki proces bojenja dok će Novamina pokazati naprednu selektivnu prskalicu koja inovativnim sustavima strojnog vida te izravnog miješanja i doziranja, smanjuje utrošak zaštitnih sredstava. 

Posjet Nacionalnoj izložbi inovacija, koja počinje u 11 sati 1. listopada u dvorani Kornati u City Plaza Centru, Slavonska avenija 6, je besplatan. Potrebno se jedino registrirati preko stranice projekta na http://inovirajprofitiraj.hr/#signup

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay