U Liderovom posebnom prilogu HR u RH, čelnice ljudiskih resusra hrvatskih kompanija govorile su o tome kako su se nosile s trenutnom korona situacijom i koji su im planovi za budućnost. Ovu kolumnu napisala je Tanya Šplajt – Brainović izvršna direktorica Ljudskih potencijala Addiko Grupe

U Addiko banci, osim kolega u poslovnicama, svi ostali radimo od kuće već šest mjeseci, pozitivno; produktivniji smo u organizaciji i isporuci. Interna istraživanja pokazala su da zaposlenici koji rade od kuće pohvaljuju takav način rada te su istaknuli da su timski duh i povjerenje ojačani tijekom ovog razdoblja. Dobili smo ove godine priznanje koje nas je obradovalo ‘Izvrsnost u izazovima’, koje smo primili od tvrtke Selectio, između ostalog, zbog brige o zaposlenicima i brze prilagodbe na nove načine rada u poslovnicama i virtualnim timovima.

Tako je, primjerice, u samo pet dana omogućen rad od kuće za 500 zaposlenika banke. Tu nam je pomogla i činjenica da je Addiko banka usredotočena na digitalnu transformaciju poslovanja i ima zacrtan strateški put moderne i digitalne banke. Zbog toga se lakše prilagodila uvjetima koji su nastupili zbog pandemije.

S druge strane, meni osobno, a i velikom broju mojih kolega, nedostaje osobni kontakt. Veseli me kad se čujem ili vidim s kolegama koje nisam dugo vidjela. U proteklom razdoblju nisam putovala po Hrvatskoj, ali niti u druge Addiko banke u regiji i nisam imala priliku susretati se s kolegama uživo tako da me svaki susret, bio virtualni ili uživo, iznimno veseli.

Cijeli članak možete pročitati na: lider.media

Foto: Pixabay