VUKOVAR, 3. veljače 2017. (Hina) -Početkom ožujka kreću redefinirane mjere aktivne politike zapošljavanja u iznosu većem od 1,5 milijardi kuna, najavio je ministar rada i mirovinskog sustava Tomislav Ćorić nakon susreta s vukovarsko-srijemskim županom Božom Galićem, s kojim je razgovarao o gospodarstvu i tržištu rada u toj županiji.

“Sastanak je velikim dijelom bio posvećen problemima na koje se u ovoj županiji nailazilo pri korištenju određenih mjera u proteklom razdoblju. Činjenica je da se ovdje najviše koristi mjera stručnog zapošljavanja bez zasnivanja radnog odnosa, kao i javni radovi”, kazao je ministar Ćorić rekavši kako je županu Galiću predstavio neke novitete u radu ministarstva.

Riječ je prije svega o smanjenju procedura pri korištenju mjera ministarstva, naveo je.

“Naravno da se postavlja pitanje kakve će rezultate postići te mjere. S obzirom na projekcije rasta gospodarstva i prilike koje se otvaraju tijekom 2017., nadamo se da će se one osjetiti u povećanju broja zaposlenih krajem 2017. u odnosu na 2016. godinu”, izjavio je Ćorić nakon sastanka s Galićem i gradonačelnicima s područja Vukovarsko-srijemske županije.

Galić je izrazio je zadovoljstvo razgovorima, posebice najavom da će se otkloniti poteškoće u provedbi nekih od mjera.

“Mislim da je program cjelovit i dobar i drago mi je da je ove godine predviđeno nešto više sredstava te se nadam da će mjere aktivnog zapošljavanja uroditi rezultatima”, kazao je Galić.

(Hina)