Croatia Airlines smatra da se zbog popusta koje dobiva Ryanair našla u nepoštenoj tržišnoj utakmici. No, isto tako vrijedi podsjetiti da je nacionalni avioprijevoznik proteklih desetak godina dobio golemu financijsku pomoć od države, koja na žalost, nije iskorištena za restrukturiranje, odnosno jačanje kompanije, već za preživljavanje.

Croatia Airlines je na dolazak Ryanaira u Hrvatsku odgovorila onako kao to državne kompanija jedino i znaju – kuknjavom. Jučer su objavili priopćenje u kojem se žale na komercijalne uvjete koje imaju u zagrebačkoj zračnoj luci, u odnosu na konkurenciju.

Poticaji su zapravo popust na naknadu koju aerodrom naplaćuje po prevezenom putniku. Popust ovisi o broju prevezenih putnika, pa ako ih je više od 75 tisuća, on iznosi 80 posto, uz dodatnih 3 posto popusta, ako uspije prevesti više od 150 tisuća putnika.

Croatia Airlines nije reagirala iako se za poticaje zna mjesecima

Dolazak konkurencije, naravno, ne odgovara Croatia Airlinesu, no pitanje je, ako već smatraju da Zračna luka Zagreb nije fer prema njima, zašto nisu ranije reagirali, s obzirom na to da se za cijelu stvar zna već mjesecima. Također, da ne znamo u kakvom je već godinama rasulu nacionalni avioprijevoznik, mogli bi pitati, zašto i sami ne pokušaju uvesti nove linije i tako iskoristiti popuste.

Dolazak Ryanaira, koji je opisivan kao “atomski udar” na Croatia Airlines, zagrebačkom aerodromu mogao bi dovesti oko 600 tisuća putnika godišnje. Namjeravaju uspostaviti 12 linija, od kojih su neke direkta konkurencija Croatia Airlinesu, ukupno 36 letova tjedno, a u Zagrebu će biti bazirana i dva aviona. Pojedini analitičari zračnog prometa kažu da se vjerojatno neće stati na tim brojkama, jer da Ryanair ima običaj prvo najaviti manji broj letova, pa onda naknadno ići s dodatnim najavama, kako bi privlačili pozornost javnosti.

Cijeli članak možete pročitati na: telegram.hr

Foto: Pixabay