Kako je objavio Jutarnji list, prema novom bi zakonu trebalo doći do povećanja plaća do 30 posto za one koje se ocijeni ‘izvrsnim‘, ali i do otkaza za one službenike u državnoj i javnoj službi koji ne zadovoljavaju nove kriterije. Najavljeno je i da više od 560 dodataka na plaću odlazi u zaborav, odnosno postaju koeficijenti u rasponu od 0,90 do 8 koji će biti definirani unutar 16 platnih razreda.

I uistinu, novi zakon ostavlja previše upitnika u zraku, a radi se o temi koja je prisutna već više od 10 godina i o kojoj se intenzivno govori. Za komentar o zakonu i trenutnom stanju u javnom sektoru u Hrvatskoj Lider je upitao ekonomskog analitičara Damira Novotnyja.

–  Mislim da postoji opće suglasje da je broj zaposlenika u ukupnom javnom sektoru u odnosu na privatni sektor previsok. To nas vodi prema konceptu neučinkovite državne ekonomije. Niti jedna vlada se nije usudila mijenjati te odnose. O produktivnosti zaposlenika u javnom sektoru se puno govorilo, puno se pisalo i poznato je da je produktivnost rada vrlo niska i da je jedna od najnižih u Europskoj uniji – izjavio je Novotny.

Kako je rekao, sada je pravo vrijeme da Vlada pokrene dublje korjenite promjene u javnom sektoru, a upravo je pandemija pokazala da se može relativno dobro i brzo digitalizirati cijeli niz javnih usluga i time smanjiti broj djelatnika i povećati plaće onima koji su produktivniji.

–  Mislim da je to jedna tema koja zavrjeđuje ozbiljan konsenzus u javnom prostoru i među političkim akterima, a hoće li se to dogoditi, ne vjerujem. Za sada takve političke volje nema –  zaključio je analitičar.

Kod nas je, smatra, problem što postoji prevelika bojazan od gubitka vlasti zbog reformi.

Cijeli članak možete pročitati na: lidermedia.hr

Foto: Pixabay