Damir Zorić, glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) u svom je pozdravnom govoru poručio kako Hrvatska treba naći mogućnosti da ne bude više predzadnja po razvijenosti u Europi, ali je i sarkastično istaknuo i ono u čemu smo među najboljima – po broju dana na bolovanjima, po broju ugovora o radu na određeno vrijeme i broju neaktivnih u radno sposobnom dijelu stanovništva.

– Promijenimo Hrvatsku nabolje, to je obveza svih nas – poručio je Zorić.

Banke su u prošloj ekonomskoj krizi bile u centru problema, ovaj put želimo biti dio rješenja, poručio je poslovnoj zajednici okupljenoj na Danu velikih planova, Romeo Collina, predsjednik Uprave Zagrebačke banke, piše Lider. 

Naša je dužnost i obveza u ovim vremenima štititi svoje klijente, kako privatne osobe, tako i poduzetnike, pogotovo male i srednje veličine, a sami moratoriji nisu i ne mogu biti dugoročno rješenje. To je tek bilo kupovanje vremena – naglasio je Collina na govornici Dana velikog planova s koje je poručio i to da banke sad imaju i društvenu ulogu – procijenjivati kome treba pomoć, kome trebaju krediti, koga spašavati i kako se uhvatiti u koštac i sa padom ekonomske aktivnosti i rastom broja nezaposlenih.

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr

Foto: Pixabay