Po Bernardiću, Hrvatskoj nužno treba promjena obzirom da je zemlja pesimistična i da je trenutno vodi najkorumpiranija ‘verzija’ HDZ-ove vlasti.

– Mi ćemo uvesti promjene i to odmah u prvih pola godine rada; odmah ćemo uvesti promjene i reforme, a ne čekati kao HDZ-ova vlast. Bit ćemo spremni i odlučni, hrabri, i imat ćemo poštenu i transparentnu vlast. Podignut ćemo minimalac plaća na 4.000 kun odmah čim dođemo na vlast. Povećanjem neoporezivog dijela dohotka na 5.000 kuna osigurat ćemo trenutno svima u Hrvatskoj plaću veću za 500 kuna mjesečno. To je tek početak. Mladi i drugih koji rade nemaju danas u Hrvatskoj krov nad glavom. Vadina politika subvencioniranja stambenih kredita pogoduje zapravo onima koji su kreditno sposobni i mogu dignuti kredit. A što je s ostalima? Stoga ćemo mi subvencionirati najam mladima, ali ćemo i graditi stanove za dugoročni najam kako bi ljudi mogli ostati živjeti u Hrvatskoj – kazao je Davor Bernardić u Karlovcu na skupu na kojem se okupio znatan broj članova stranke.

– Moramo se zato beskompromisno obračunati s ovim lopovlukom, sa trpanjem novca u privatne džepove. I zamislite, ako usmjerimo silne milijarde kuna koje se troše na korupciju i idu u privatne džepove članova najkorupmiranije Vlade u Hravatskoj povijesti u gospodarstvo, onda ćemo imati prostora za rast plaća i mirovina, jer zbog korupcije sada novca za rast plaća i mirovina nema. Uz to, važna je i reforma pravosuđa. Želimo živjeti u normalnoj, pravednoj državi u kojoj institucije funkcioniraju. Pogledajte samo zadnja dva tjedna što se događa. Hrvatski Sabor nema većinu zadnja dva tjedna, ne može donositi zakone, rad Sabora je blokiran, državno odvjetništvo je ostalo bez glavnog državnog odvjetnika i neće ga imati još dva mjeseca. U zemlji nikada nije bilo veće korupcije, tonemo po svim indeksima, a nikada manje rada državnog odvjetništva – dodao je D. Bernardić.

Cijeli članak možete pročitati na: vecernji.hr

Foto: Pixabay