Hrvatska doživljava pravi procvat zračnog prometa – ali gotovo isključivo fokusiran po obalnim zračnim lukama. U unutrašnjosti rast putnika ove godine stagnira, 2020. godine brojke se smanjuju, piše portal Simple Flying.

Zračna luka Zagreb daleko zaostaje za stopama rasta Hrvatske u cjelini. Ali također zaostaje za svojim europskim pandanima. Čini se da je Zračna luka Zagreb u prilično povlaštenom položaju. To je jedina zračna luka koja opslužuje glavni grad Hrvatske i jedina zračna luka u blizini šireg sliva. No, broj putnika na Franji Tuđmanu je još uvijek relativno nizak.

S samo 45 letova dnevno, Zračna luka Zagreb manje je zauzeta od mnogih europskih sekundarnih zračnih luka poput Palerma, Hanovera ili Aberdeena. U glavnom gradu Litve Vilniusu, koji je upola manji od Zagreba, zračni promet gotovo je 50% veći.

2020. godine broj putnika na Zračnoj luci Zagreb smanjit će se. Nije najavljena nijedna nova ruta. Čak ni Croatia Airlinesa. Umjesto toga, nacionalni prijevoznik Hrvatske dobit će državne potpore za pokrivanje operativnih gubitaka. Nadalje, postoji stvaran rizik da bi Aerodrom Ljubljana u budućnosti mogao postati jeftina alternativa Zagrebu.

Eurowings je prethodno naveo visoke pristojbe u Zagrebu kao prepreku uvođenju novih ruta. EasyJet, Ryanair i Wizz Air uopće ne lete za Zagreb. EasyJet je napustio aerodrom 2014. godine, također okrivljujući visoke naknade.

Cijeli članak možete pročitati na: express.24sata.hr

Foto: Pixabay