U zadnjih nekoliko godina sve je popularnije otvaranje digitalnih banaka koje posluju u više država a sve ih karakterizira da su dostupne putem pametnih telefona te da se besplatan bankovni račun u digitalnoj banci dobije za svega desetak minuta. Sve što je potrebno je odraditi verifikaciju i skinuti aplikaciju željene digitalne banke. Digitalne banke ozbiljna su konkurencija tradicionalnim bankama od kojih se razlikuju po tome što postoje samo u digitalnom obliku a još se nazivaju i neobanke ili virtualne banke. Zahvaljujući svom digitalnom obliku dostupne su svima koji su u posjedu pametnog telefona te omogućuju planiranje i mikro upravljanje financijama a mnoge nude i razne opcije povezane s kriptovalutama.

U posljednje vrijeme pojavio se veliki broj takvih banaka, a svaka država ima svoje favorite. Stoga donosimo pregled najpopularnijih digitalnih banaka po državama.

U Ujedinjenom kraljevstvu najpopularnija digitalna banka je Monzo, u SAD-u to je Square, u Australiji UbankRevolut je pak od nedavno dostupan i u Hrvatskoj a osim kod nas, Revolut dominira u još 17 država, pretežito europskih.

Cijeli članak možete pročitati na: lider.media

Foto: Pixabay