U Hrvatsku stigla platforma koja daje pristup statistikama o tržištu videa na zahtjev.

Video na zahtjev gotovo pa je zamijenio komercijalnu televiziju. Filmovi i serije danas se gledaju i na mobilnim uređajima, a upravo takva fleksibilnost očito je poželjan moment u konzumaciji. To dokazuju i zadivljujuće statistike rasta ovog tržišta, a one su dobar input i za razvoj platformi koje ovakav način konzumacije sadržaja dižu na novu razinu praktičnosti.

Naglasak kod odabira videa na zahtjev pred klasičnom televizijom je praktičnost te brzina pristupa sadržaju koji te zanima baš u tom trenutku. To potvrđuje i istraživanje Survey Monkeyja koje kaže da su troškovi i praktičnost dva glavna razloga zašto ljudi koriste ‘streaming’ usluge. Više od polovice (58,5 posto) navodi da su streaming usluge jeftinije od kabelske/satelitske televizije.

Upravo na konto tih informacija dolazi do razvoja različitih platformi koje jednostavnost korištenja stavljaju na novu razinu. Nedavno je u Hrvatskoj predstavljena platforma JustWatch. Riječ je zapravo o najvećem međunarodnom streaming vodiču s 20 milijuna korisnika u 57 zemalja.

Hrvatska je na tom popisu od 11. listopada. Priključivanje platformi omogućuju direktnu monetizaciju ‘streaming’ usluge, ali i mogućnost pristupa statistikama o tržištu videa na zahtjev.

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr

Foto: Pixabay