DOK se Hrvatska narodna banka bavi izgledom kovanica budućeg novca, banke u tišini dižu naknade građanima. Govorilo se o potrebi kontrole tih tarifa na europskoj razini, no od toga zasad očito ništa, piše Novi list.

Kamate su niže no što bi bankari htjeli, iako će i one uskoro rasti, a iz bankarskih krugova pak stalno naglašavaju kako će podnijeti veliki fiksni trošak zbog uvođenja eura. No prava je istina da one same neće ništa posebno podnijeti, o čemu svjedoče i njihovi rezultati poslovanja, nego će to vjerojatno prebaciti na klijente, što već i čine.

OTP banka podigla naknadu za podizanje gotovine na šalteru

Tako je konkretno OTP banka, odgovarajući na pitanje novinara Novog lista, otkrila da je netom korigirala cijene naknada za pojedine usluge poslovanja s građanstvom te se cijena za podizanje gotovine na bankomatima drugih banaka s ranijih 2 posto, odnosno minimalno 25 kuna, povećala na 2.5 posto.

PBZ poskupio naknadu za korištenje tuđih bankomata

Privredna banka Zagreb, kao što je poznato, također naplaćuje naknadu za dizanje vlastitog novca na šalteru, pri čemu ona i dalje iznosi tri kune po transakciji za iznose manje od 5000 kuna. Ipak, ima promjena kod podizanja većih iznosa.

Zaba, HPB i Sberbank bez odgovora

Zaba, HPB i Sberbank nisu odgovorile na upit. No, naknade su u pravilu, iako je riječ o pravoj šumi naziva, brojki i tarifa, na webu banaka, ali i HNB-a, pa se svatko može, ako to želi, detaljnije informirati.

Cijeli članak možete pročitati na: index.hr