Ryan već 5 godina živi okružen kamerama i konstantnim snimanjem, a njegovi su roditelji tu popularnost i izloženost javnosti itekako dobro unovčili.

Jedan od dječaka kojemu je djetinjstvo obilježeno životom pred kamerama jest i Ryan Kaji, 9-godišnjak iz Teksasa koji se na YouTubeu proslavio otvaranjem i recenziranjem igračaka. Njegov kanal Ryan`s World ima nevjerojatnih više od 43 milijarde pregleda, a zahvaljujući takvoj popularnosti, on već godinama okreće milijune dolara. Prema posljednjim informacijama vezanim uz zaradu na YouTubeu, on je u posljednjih godina dana zaradio skoro 30 milijuna dolara (29,5 milijuna) i najplaćeniji je youtuber na svijetu.

Ako mislite da je to puno novaca za jednog devetogodišnjaka, cifra koju zaradi s YouTubea samo je jedan dio njegove ukupne godišnje zarade. Naime, od ovog dječaka roditelji su napravili pravi brend pa prodaju i Ryan`s World igračke i odjeću, od čega je zaradio dodatnih 200 milijuna dolara, procjenjuju stručnjaci koji prate tržište. No niti to nije sve jer je potpisao i ugovor s Nickelodeonom za vlastitu TV emisiju za koji nije poznat iznos, no radi se o milijunima dolara, objavili su na The Guardianu. Ryanova obitelj vodi 9 kanala na YouTubeu od kojih je najpopularniji Ryan`s World’s više od 27 milijuna pretplatnika.

Cijeli članak možete pročitati na:

Foto: Ryan Kaji (Foto: Screenshot)