Svi koji su ikad zaigrali neku videoigru, vjerojatno su pomislili kako bi bilo genijalno i izrađivati nove videoigre? No, da bi zaista i krenuli u ostvarivanje karijere u najbrže rastućoj industriji na svijetu, ipak treba imati neka znanja i vještine.

Najtraženiji su developeri, a Fury Studios iz Zagreba pružaju priliku svim zainteresiranima da postanu developeri upravo za videoigre.

Kako nam je pojasnio Tomislav Gojević iz Fury Studiosa, development studija švedskog indie izdavača videoigara Raw Fury, pokrenuli su inicijativu kojom žele educirati developere za rad u Unreal engineu.

U suradnji s Epic games (koji su osmislili Unreal engine i napravili Fortnite) te GameDevAcademy iz Rumunjske, organiziraju tečaj namijenjen studentima viših godina tehničkih fakulteta, ali i onima koji su nedavno završili fakultete iz Hrvatske, ali i regije. 

Tijekom tečaja koji bi se održao u ožujku 2021. godine, dvadesetak odabranih imati će priliku, besplatno i online naučiti kako raditi u ovom popularnom engineu. Oni najbolji, imati će priliku i stažirati u nekim od najboljih studija za izradu videoigara u Hrvatskoj. Kojima? Prvenstveno u Fury Studios u Zagrebu, ali i uredima njihovih partnera u regiji. 

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay