Taksisti različito tumače ove izmjene, ne slažu se koliko mjera o predloženoj starosti voznog parka ima smisla.

Nakon što je Vlada tijekom 2018. godine novim Zakonom o cestovnom prometu uspjela primiriti uzavrele strasti na dinamičnom taksi tržištu u Hrvatskoj, koje su često dovodile i do fizičkih obračuna, u proteklom razdoblju taj je sektor bio relativno miran.

Zakonom iz 2018. Vlada, odnosno resorno Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, predvidjelo je regulativu s vremenskom odgodom, a to se posebice odnosi na vozni park koji od sljedeće godine ne bi smio biti stariji od pet godina.

No, ovih dana je resorno ministarstvo u javnu raspravu pustilo pravilnik o izmjeni Pravilnika o posebnim uvjetima za vozila kojima se obavlja javni cestovni prijevoz i prijevoz za vlastite potrebe, a kojim se primjena strože regulative odgađa za 1. siječnja 2023. godine. Kao razlog se navodi korona kriza koja je u proteklu godinu i pol gotovo u potpunosti promijenila situaciju na tržištu koje ovisi o turizmu.

Sami taksisti različito tumače ove izmjene – iako se svi slažu da je zbog korone pozitivan impuls odgoda primjene strože regulative, ne slažu se koliko generalno mjera o predloženoj starosti voznog parka ima smisla.

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr

Foto: Pixabay