Instagram pokušava proširiti načine na koji kreatori sadržaja mogu zarađivati od te društvene mreže, a pri tome i oni uzimaju svoju proviziju.

Dok je za većinu korisnika Instagram obična društvena mreža na kojoj se mogu pohvaliti nekim putovanjem, objaviti fotografiju izlaska ili onog što im se nalazi na tanjuru, za dio korisnika to je posao i doslovno žive od objava na toj mreži. Instagramu je, naravno, u interesu da zadrži te korisnike i omogući im što veću zaradu kako se ne bi okrenuli konkurenciji poput TikToka, ali s obzirom na to da uzimaju proviziju od nekih transakcija, tako povećavaju i vlastitu zaradu.

Instagram je krajem prošle godine tako počeo testirati novu opciju za monetizaciju nazvanu Gifts putem koje pratitelji kreatorima mogu kupovati virtualne poklone. Iz ove kompanije sada su najavili kako će proširiti ovu opciju na veći broj korisnika – na početku i dalje samo za osobe iz SAD-a, a nadamo se kako će se takvi virtualni darovi moći slati svim kreatorima, uključujući i onima u Lijepoj Našoj.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay