Geodetski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, hrvatska OpenStreetMap zajednica i Open IT d.o.o. u suradnji s Hrvatskom gorskom službom spašavanja, Operativnim centrom Civilne zaštite i Državnom geodetskom upravom Republike Hrvatske pripremili su i održavaju interaktivnu digitalnu kartu Hrvatske. Na njoj je moguće na jednostavan način dodati georeferencirane informacije u nekoliko standardiziranih kategorija: nudim pomoć, tražim pomoć, potraga za nestalima, zbrinjavanje ljudi i životinja, opksrbni punkt, smještaj, plin-voda-struja-telekomunikacije, promet-parking, hitne službe.

Mjesto za oglase

Na ovom mjestu možete pronaći “oglasnik” koji su u vrlo kratkom roku složili domaći programeri s namjerom da objedine sve one koji traže ili nude pomoć (namirnice, odjeću, smještaj, prijevoz i slično) na potresom pogođenim područjima. 

Facebook grupa

Na Facebooku je osvanula i grupa Pomoć Petrinji i ostalim područjima pogođenima potresima, koja već sada ima preko 20 tisuća članova.

Želite li u svakom trenutku imati informacije o pomjeranjima tla, koja se i dalje događaju, posegnite za ovom aplikacijom, a EMSC-u možete uputiti i financijsku donaciju.

Cijeli članak možete pročitati na: bug.hr

Foto: Pixabay