‘Škola budućnosti‘ naziv je projekta Infobipa i STEMI-ja, a kao glavni partner uključio se A1 Hrvatska

Digitalizacija i digitalna transformacija već su nekoliko godina nezaobilazni pojmovi, a njihov utjecaj nemoguće je izbjeći bez obzira o kojim se segmentima naših poslovnih ili privatnih života radi.

Upravo je razvoj vještina budućnosti ključan kako bi kompanije ostale konkurente, stvarale nove vrijednosti i rasle u digitalnom dobu. Neupitno je da će ključna tehnička znanja kao što su programiranje, matematika ili statistika i dalje biti iznimno važne, ali će kritičko razmišljanje, dobre komunikacijske sposobnosti te strukturirani pristup rješavanju etičkih dilema ili samouvjerenost biti itekako poželjne vještine i karakteristike pojedinca na tržištu rada.

A1 Hrvatska je kompanija u kojoj se oduvijek naglasak stavljao na razvoj naprednih vještina njenih zaposlenika, uz snažno poticanje kulture znanja i neprestanog učenja. Tako je u posljednjih 12 mjeseci gotovo 90% zaposlenika A1 prošlo barem jedan oblik edukacije u svrhu osobnog ili profesionalnog razvoja, a u njihovim redovima danas rade ljudi sa zanimanjima koja donedavno nisu postojala: data analitičari, dizajneri korisničkog iskustva, specijalisti za robotizaciju te AI i strojno učenje.

Osim podizanja svijesti o važnosti sigurnosti na internetu te nužnosti odgovornog korištenja novih tehnologija kod djece, A1 Hrvatska se u ulozi glavnog partnera uključio i u jedinstven edukativni projekt Škola budućnosti kojeg su pokrenuli STEMI i Infobip.

Glavni cilj projekta je otvoriti osnovnoškolcima prozor u tehnološku budućnost na način da se djeci kroz praktičan rad približi svijet umjetne inteligencije.

A1 Hrvatska velikom podrškom i ovom projektu pokazuje da je umjetna inteligencija nešto čega se uistinu ne trebamo bojati, što nas neće učiniti manje humanima niti nam oduzeti radna mjesta.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay