Banka će klijentu ukupno vratiti više od pola iznosa kredita, oko 66.000 kuna, zbog nepoštenih odredbi ugovora; valutne klauzule te ulazne i izlazne naknade.

Više od pola iznosa auto kredita, podignutog u u švicarskom franku, oko 66.000 kuna, vratit će OTP banka klijentu koji je u petak utužio ništetnost ulazne i izlazne naknade, a u prethodnom postupku se nagodio i za ništetnu valutnu klauzulu

Sutkinja Općinskog suda u Zlataru, Stalne službe u Donjoj Stubici, Vesna Posavec, presudila je ništetnost izlazne i ulazne naknade za kredit tadašnje HVB Splitske banke (OTP je pravni sljednik), otplaćen 2011. drugim kreditom.

Presuda je prvostupanjska, a postane li pravomoćna, banka za ništetnu ulaznu naknadu mora isplatiti 8245 kuna, uključujući zatezne kamate, te za izlaznu naknadu još 3466 kuna. Plaća i trošak postupka od 8525 kuna. U trenutku podizanja kredita klijent je platio ulaznu naknadu 3122 kune, a kad ga je prijevremeno otplaćivao drugim kreditom i izlaznu od 1845 kuna.

Odvjetnik Ivan Adžić koji je vodio postupak prethodno je utužio i ništetnost valutne klauzule te je dužniku koji se nagodio s bankom nedavno isplaćeno 46.000 kuna.

Cijeli članak možete pročitati na: vecernji.hr

Foto: Pixabay